kruiden en gezondheid

Kruiden en gezondheid

By in Kruiden, voeding on oktober 30, 2015

Kruiden worden onder andere gebruikt in voedingsmiddelen, zoals smaakstoffen, in de geneeskunde of parfum.

In een culinaire context worden veel kruiden en specerijen gebruikt.
Kruiden die worden gebruikt voor medicinale eigenschappen hebben betrekking op een deel van de planten zoals bladeren, wortels, bloemen, hars, wortelbast, bast (en cambium), bessen en soms de vruchtwand of andere delen van de plant.

kruiden

Kruiden kunnen worden gebruikt om hun geneeskrachtige eigenschappen door mensen ter ondersteuning van de gezondheid en het overwinnen van ziekten.
De kruiden en specerijen die we gebruiken in onze keuken worden geladen met kanker bestrijders. Ze laten mensen langer leven.

Geneeskrachtige kruiden hebben drie belangrijke therapeutische krachten, namelijk het bouwen, stimulerende en reinigende eigenschappen.
Voor moderne kruidentherapie├źn is het niet ongewoon om te beginnen met het reinigen, gevolgd door het stimuleren en bouwen.

Zoals ontgifter of reinigingsmiddel kunnen geneeskrachtige kruiden hulp bieden bij het verwijderen van het chemisch afval van ons lichaam. Deze toxines, die in ons lichaam op verschillende manieren gebouwd, kan irriteren of besmetten in ons lichaam of organen veroorzaken. Detoxificatie gaat vaak bijvoorbeeld lever, nieren, longen, darmen, huid enz

 

Geef een antwoord
Farmaline.nl A. Vogel