is maïs gezond ?

By in Gezondheid, vitamines, voeding on maart 22, 2016

Experts geloven dat maïs is ontstaan ​​in Mexico en werd vervoerd naar het noorden door zowel de inheemse bevolking als de Spaanse ontdekkingsreizigers. Toen de pelgrims voor het eerst naar Amerika kwamen, introduceerde de indianen ze een van hun belangrijkste gewassen : “Maïs” In 1609 , kolonisten cultiveerde de maïs langs de oostkust, met succes, ze oogsten genoeg om terug naar huis mee te nemen.

mais

Vandaag de dag zijn er maïs rassen die wit, geel, gespikkeld, en zwarte maïs omvatten; suikermaïs is de Amerikaanse favoriet.

Niet alleen worden gedroogde miniaturen gemaakt in kransen en kunstwerken om de oogst te vieren, de culinaire mogelijkheden zijn ook eindeloos: geroosterde maïskolven, gepofde maïs, gekookte maïs, voegde koud in salades of warm in soepen. De maïs bladeren worden zelfs gebruikt om eten te wikkelen.

De Weegschaal GezondheidsWinkel

Terwijl maïs meer suiker bevat dan andere groenten, in vergelijking met granen zoals tarwe, quinoa, en rijst, is het aantal calorieën lager. Maïs zit vol met flavonoïden (tegen long- en mondkanker), antioxidanten (zoals ß-caroteen), en luteïne. Samen helpen deze stoffen bij het handhaven van gezonde slijmvliezen, huid en zicht. Maïs is ook een uitstekende bron van vitamine A, thiamine en vitamine B6. Hoewel het algemeen wordt aangenomen dat het verwarmen van voedsel de voedingsstoffen vermindert, toonde een studie aan dat de voedingsstoffen bij het koken van maïs op 115 graden Celsius gedurende 25 minuten zelfs gestegen zijn: antioxidant activiteit1
ferulinezuur inhoud van 550 procent (een fenomenale aanwinst voor iets dat snuifsels uit vrije radicalen, beschermt de cellen, het DNA, en bestrijdt diabetes)
totale fenolen (antioxidanten die oxidatieve schade aan DNA, lipiden en eiwitten voorkomen en mogelijk kanker en cardiovasculaire ziektes voorkomen)

Farmaline online apotheek

Geef een antwoord
Farmaline.nl A. Vogel