vitaminen

By in vitamines on maart 21, 2016

Vitaminen bevorderen normale groei, zorgen voor een goede stofwisseling, zorgen voor een goede gezondheid en beschermen tegen bepaalde ziekten. Vitamine die door het lichaam in kleine hoeveelheden voor metabolisme, bescherming van de gezondheid, en voor een goede groei bij kinderen.

vitaminen

Vitaminen helpen bij de vorming van hormonen, bloedcellen, zenuwstelsel chemicaliën en genetisch materiaal. Vitaminen vooral dienen als katalysatoren voor bepaalde reacties in het lichaam. Ze combineren met eiwitten metabolisch actieve enzymen die weer honderden belangrijke chemische reacties in het lichaam te maken. De fundamenten van de cellen zijn sterk afhankelijk van vitaminen. Vitaminen zijn verantwoordelijk voor het bijhouden cellen sterk, bindend weefsels, het bestrijden van infecties, enz. Zonder vitaminen onze cellen zou niet goed functioneren en dus onze organen zou lijden en uiteindelijk zouden we niet meer in staat zijn om te overleven. Vitaminen helpen reguleren van de stofwisseling, helpen vet en koolhydraten om te zetten in energie, en helpen bij de vorming van bot en weefsel.
Vitamine A speelt een belangrijke rol bij het gezichtsvermogen, botgroei, reproductie, celdeling en differentiatie. Vitamine B-complex verhoogt de weerstand van het lichaam tegen stress. Aids in de spijsvertering, bevordert een goede spierspanning, gezonde huid. Vitamine B-complex vermindert spierspasmen, krampen, hand gevoelloosheid en helpt bij het reguleren van de bloeddruk.

Vitamine C is verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van onze weefsels en het versterken van ons immuunsysteem. Voldoende hoeveelheden vitamine D is noodzakelijk voor het voorkomen van botverlies. Vitamine E is de meest effectieve, vetoplosbare antioxidant gekend om in het menselijk lichaam. De belangrijkste functie van vitamine E is de integriteit van intracellulaire membraan het lichaam te handhaven door de fysische stabiliteit en bescherming verschaffen een verdedigingslinie tegen weefselschade veroorzaakt door oxidatie. Alfa-liponzuur helpt om de effecten van vrije radicalen op het lichaam neutraliseren. Vitamine K speelt een belangrijke rol bij de bloedstolling en botmetabolisme (carboxylering van osteocalcine). Bioflavonoïden antioxiderende, anti-inflammatoire, antiallergisch, antivirale en anti-carcinogene eigenschappen.

Eiwitdieet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Farmaline.nl A. Vogel