Kruiden en borstkanker

By in Gezondheid, Kruiden on oktober 30, 2015

Extra Virgin Olive Oil vermindert kans op borstkanker bij een proef uitgevoerd door Spaanse wetenschappers.

Een studie gepubliceerd in september 2015 in JAMA Interne Geneeskunde suggereert dat een mediterraan dieet met 15% van de calorie├źn uit extra vierge olijfolie vermindert het risico voor post-menopauzale vrouwen zonder enige voorafgaande optreden van borstkanker die een risico lopen op hart- en vaatziekten met 68 % in vergelijking met een normaal dieet met beperkte inname van vet.

Borstkanker is een van de belangrijkste oorzaken van kanker bij vrouwen wereldwijd. Sinds 2008 is het aantal gevallen van borstkanker bij vrouwen is gestegen met 20% wereldwijd.

kruiden_02

Sommige observationele studies hebben gesuggereerd dat het mediterrane dieet het risico op borstkanker kan verminderen.

Een mediterrane dieet is een dieet rijk aan groenten, fruit, vis en olijfolie, ook wijn als onderdeel daarvan de maaltijden.

De belangrijkste aspecten van dit dieet onder verhoudingsgewijs hoge consumptie van olijfolie, peulvruchten, ongeraffineerde granen, fruit en groenten, matige tot hoge consumptie van vis, matige consumptie van zuivelproducten (meestal als kaas en yoghurt), een matige consumptie van wijn, en de lage verbruik van niet-visvlees en non-visvleesproducten.

Onderzoekers in Spanje hebben een studie naar het effect van extra vierge olijfolie te evalueren in een mediterraan dieet op het voorkomen van borstkanker bij postmenopauzale vrouwen voltooid.

Van 2003 tot 2009 dat ze aangeworven 4285 vrouwen die verschillende gezondheidscentra bezocht. De geselecteerde vrouwen tussen 60 en 80 jaar nooit head borstkanker had en was hoog risico hart- en vaatziekten. Ze werden uitgenodigd in de test door hun primaire zorg artsen.

 

Farmaline.nl A. Vogel

Geef een antwoord
Farmaline.nl A. Vogel