Dragon fruit

By in Gezondheid on april 8, 2016

Dragon Fruit

Wie kent er een plant met een bloem als de explosie van de vlam, die een mooie, maar van korte duur fruit produceert met de verschijning in briljante roze? Dit is de pitaya ook wel dragon fruit genoemt ,van nature komt deze voor in Centraal-Amerika, maar wordt ook verbouwd en geëxporteerd uit verschillende Zuidoost-Aziatische landen, zoals Thailand en Vietnam. Verkregen uit verschillende soorten cactussen, de steel biedt de unieke heerlijke vruchten met vocht in de droge klimaten waar het groeit.
Sommige dragon fruits hebben rode of gele huid (die een beetje lijkt op een zachte ananas) en wit of rood vlees, maar altijd met een begin van bedekte bladeren, vergelijkbaar met een artisjok, en een overvloed aan kleine, zwarte, eetbare zaden. De smaak is mild zoet, als een mengsel van kiwi en peren, en heeft een knapperige textuur.

 

De Weegschaal GezondheidsWinkel
 

Voordelen voor de Gezondheid van Dragon Fruit,
Dragon vruchten hebben een verrassend aantal fytonutriënten. Rijk aan antioxidanten bevatten ze vitamine C (gelijk aan 10 procent van de dagelijkse hoeveelheid), meervoudig onverzadigde (goede) vetzuren en verschillende B vitaminen voor koolhydraatmetabolisme, evenals caroteen en eiwitten. Calcium is aanwezig voor sterke botten en tanden, ijzer en fosfor voor een gezonde bloed en de vorming van weefsel. De voordelen worden gerealiseerd op een aantal manieren, van een versterkte immuunsysteem en snellere genezing van wonden en kneuzingen tot minder ademhalingsproblemen.

 

Topvitamins.nl
 

Dragon vruchten hebben geen complexe koolhydraten, zodat het voedsel gemakkelijker in het lichaam kan worden afgebroken, geholpen door vitamine B1 (thiamine) en andere B-vitamines. Het fytochemische captin, dat gebruikt wordt als een medicijn behandeling van hartproblemen, aanwezig in het fruit zelf, en een olie in het zaad werkt als een mild laxeermiddel.
De zaden van Dragon vruchten zijn rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren (omega-3 en omega-6 vetzuren) die triglyceriden en het risico op hart- en vaatziekten verminderen. Het eten van dragon fruit kan helpen het lichaam te onderhouden en het verdrijven van giftige zware metalen uit het lichaam en verbeterd het gezichtsvermogen. Lycopeen, verantwoordelijk voor de rode kleur in draakfruit, waarvan is aangetoond dat het het risico op prostaatkanker verminderd.
Echter, eet dragon fruit met mate, omdat het fructose, die schadelijk is voor uw gezondheid in grote hoeveelheden aanwezig is.

Geef een antwoord
Farmaline.nl A. Vogel