Rooibos thee

By in Drinken on juli 31, 2013

De naam Rooibos is Afrikaans voor ‘rode bush’, terwijl de wetenschappelijke naam van deze plant “Aspalathus linearis” is. Rooibos is een natuurlijk kruid dat in een beperkt gebied in zuidelijk Afrika groeit. De bladeren van deze plant worden verwerkt tot thee. Er is geen verband tussen rode en groene thee die afkomstig.

Meestal aangeduid als “rode thee”, de plant is verre van rood, eigenlijk groen. De rode kleur verschijnt alleen wanneer de bladeren worden geoxideerd, na afloop van de fermentatie proces dat onderhevig is plant.
Rooibos thee of rode thee bevat geen cafeïne, waardoor het geschikt is voor kinderen maakt. Het is niet nodig om suiker toe te voegen omdat de smaak van nature zoet is.

Rooibos thee antioxidanten
De belangrijkste Rooibos thee voordelen voor de gezondheid, worden verzonden via zijn anti-oxidanten, die de volgende zijn: aspalathin en nothofagin. Rooibos plant is uniek op de planeet omdat de inhoud van aspalathin, terwijl nothofagin component kan worden gevonden in andere planten.
Aspalathin bevat fenolzuren en flavonoïden van waaruit we zijn een opsomming onder het volgende: isoquercitrine, rutine, quercetine, iso-vitexin, vitexin, chrysoeriol, orientin, iso-orientin, luteolin. Zelfs als al deze wetenschappelijke namen niets zal zeggen, kunnen we nog steeds zeggen dat ze zijn allemaal gunstig.

rooibos

Minerale inhoud van Rooibos thee
Naast de rijke inhoud van antioxidanten, Rooibos thee bevat ook veel mineralen die het lichaam helpen bij het handhaven van een gezond zenuwstelsel en metabole processen. De mineralen zijn ook gunstig voor de gezondheid van botten, tanden en huid. Koper, ijzer, magnesium, calcium, zink en kalium zijn enkele van de mineralen in rooibos.

Roooibos Thee is ideaal voor mensen die nierstenen, want het oxaalzuur bevat.

Vergeleken met zwarte en groene thee, Rooibos bevat minder tannines. Maar Rooibos thee maakt ijzer en andere mineralen om zeer gemakkelijk worden geabsorbeerd zonder dat de spijsvertering.

Rooibos thee wordt gebruikt in Afrika om verschillende gezondheidsproblemen zoals slapeloosheid, nervositeit, prikkelbaarheid en hoofdpijn tegen te gaan. Zijn anti-krampachtige agenten zijn nuttig in het elimineren van koliek of buikkrampen bij kinderen.
Allergische aandoeningen zoals eczeem of astma kunnen ook worden behandeld door het drinken van rooibos thee.

Rooibos thee is nuttig wanneer het gebruikt wordt op externe plekken. Zo kan rooibos thee worden toegepast op kleine wonden of een geïrriteerde huid.
De antioxidanten in rode thee zijn van nature anti-schimmel en anti-bacteriël.
Rooibos is een goed alternatief voor anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals NSAIDs (niet-steroïde anti-inflammatoire).

Groene Rooibos Thee
Rooibos standaardpreparaat betekent dat de Rooibos geoogst wordt en vervolgens is laten oxideren. De Groene Rooibos thee is ook gemaakt van rooibos bladeren, maar de natuurlijke oxidatie en fermentatie proces wordt onmiddellijk na de oogst gestopt. Dus, in plaats van de traditionele methode van de gisting, wordt het groene Rooibos gestoomd om de oxidatie te voorkomen. Pas na het stoppen van de oxidatie, de bladeren gerold en gedroogd.
Groene Rooibos is een meer aromatische thee, met delicate tonen. Verschillende studies ontdekte dat deze thee meer waardevolle voedingsstoffen dan gewone Rooibos bevat (bijvoorbeeld mineralen, anti-oxidanten of flavovonoids).

Rooibos thee is een cafeïne vrije drank die een betere gezondheid gepromoot onder haar consumenten. Het is in staat om een ​​gezondere huid vanwege het hoge gehalte aan alfa-hydroxy zuur te stimuleren. Onderzoekers vonden dat de Groene Rooibos een dubbele hoeveelheid antioxidanten heeft dan gewone Rooibos, waardoor de thee verkopers beweren dat het twee keer gezonder is.

Hier zijn enkele van de algemene voordelen voor de gezondheid van Red Rooibos:
– Stopt de veroudering van de huid beschermt tegen vrije radicalen.
– Het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel bij diabetici
– Verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte
– Verbetert de werking van het immuunsysteem

Vergelijk en vindt de koffie die bij u past

Geef een antwoord
Farmaline.nl A. Vogel