
Tomaten soep
Dit tomatensoep recept met spinazie en rijst is lekker en gezond!
ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1/4 grote gele ui, in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
28 gram geplette tomaten
1 eetlepel gedroogde basilicum
1/4 kop zware room
1/2 kop jonge spinazie
2 kopjes bruine rijst
kosjer zout
zwarte peper
Routebeschrijving
Verhit de olie op matig vuur.
Voeg de in blokjes gesneden uien en laat 5 minuten koken.
Voeg gehakte knoflook toe en bak nog eens 30 seconden.
Giet de geplette tomaten, 1/3 kopje water, en basilicum; sudderen gedurende 25 minuten op een matig laag vuur.
Pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
Roer de room, spinazie en rijst en blijven koken ongeveer 5 minuten meer aan de spinazie lichtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer warm.