Tomaten soep

Tomaten soep

By in recepten on mei 24, 2013

Dit tomatensoep recept met spinazie en rijst is lekker en gezond!

ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1/4 grote gele ui, in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
28 gram geplette tomaten
1 eetlepel gedroogde basilicum
1/4 kop zware room
1/2 kop jonge spinazie
2 kopjes bruine rijst

kosjer zout
zwarte peper
Routebeschrijving
Verhit de olie op matig vuur.
Voeg de in blokjes gesneden uien en laat 5 minuten koken.
Voeg gehakte knoflook toe en bak nog eens 30 seconden.
Giet de geplette tomaten, 1/3 kopje water, en basilicum; sudderen gedurende 25 minuten op een matig laag vuur.
Pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
Roer de room, spinazie en rijst en blijven koken ongeveer 5 minuten meer aan de spinazie lichtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer warm.

Barbequespeciaalzaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *




Farmaline.nl A. Vogel