pannenkoeken met pecannoten

Pannenkoeken met Pecannoten

By in recepten on maart 9, 2016

Pannenkoeken met Pecannoten

Klop de ricotta en de eidooiers samen in een grote kom, voeg dan de karnemelk toe.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout in de ricotta mengsel.
Roer met de garde enkel tot gecombineerd. Roer er 1 1/2 kopjes van het graan.
Met behulp van een elektrische mixer, klop de eiwitten en de suiker in een grote kom tot firma maar vochtige pieken zich vormen.

pecannoten pannenkoeken

Voeg met behulp van een grote siliconen spatel voorzichtig de eiwitten door het beslag in 2 scheuten.
Verhit een grillplaat of een grote anti-aanbak koekenpan op laag vuur.
Smelt wat boter op de hete bakplaat.
Werken in batches, schep ongeveer 1/2 kop van het beslag op de bakplaat voor elke pannenkoek. Met behulp van de achterkant van de pollepel, spreid je het beslag dun uit
de pannenkoek tot ze de juiste afmeting hebben.Bak de pannenkoeken ongeveer 3 minuten per kant, of tot ze puffen, goudbruin en gaar zijn.
Om de pannenkoeken serveren:
De pannenkoeken zijn klaar,garneer de pannenkoeken met bananen en bosbessen en besprenkel ze met ahornsiroop.
Bestrooi elke portie met 1 eetlepel graan en serveer direct.

De Weegschaal GezondheidsWinkel

Wat heb je nodig om deze Pecannoten pannenkoek te maken ?

1 kopje pricotta
4 grote eieren
3/4 kop karnemelk
1 kopje bloem
1 1/2 theelepel bakpoeder
Snufje zout
1 1/2 kopje plus 6 eetlepels krenten / rozijnen, pecannoten en ontbijtgranen
1/4 kop kristalsuiker
2 eetlepels (ongeveer) ongezouten boter
2 kleine bananen, geschild en in dunne plakjes
1 kopje verse bosbessen
3/4 kop pure ahornsiroop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *




Farmaline.nl A. Vogel