
Granaatappel
Deze knappe vrucht is heel populair om zijn diepe en paars – gekleurde sap dat is verpakt met veel antioxidanten die kunnen helpen bij het handhaven van een glad en kreukvrij huid . Maar , afgezien van de mogelijkheid om mensen te helpen om een jeugdige en stralende huid te behouden door samen te houden van de bloedplaatjes , er zijn zo vele voordelen van granaatappel gezondheid voor mensen van alle leeftijden . Hoewel er geen gezondheidsclaims worden gedaan ten aanzien van granaatappel dan ook , hier zijn enkele van de remedies en toepassingen dat sommige mensen hopen granaatappel kan helpen.
1 . Het kan helpen verminderen het risico op een hartkwaal , hartaanvallen en beroertes . Studies tonen aan dat granaatappelsap kan dagelijks helpen ondersteunen van de normale bloedstroom naar het hart . Vanwege zijn antioxiderende eigenschappen , granaatappel houdt slechte cholesterol uit het vormen , en dus , kan helpen om de slagaders vrij van stolsels .
2 . Het kan helpen het lichaam normale verdediging in de preventie van bepaalde kankers . Sinds granaatappels heeft een zeer hoge niveaus van antioxidanten genaamd ” flavenoids ” waarvan wordt gedacht dat effectief in het tegengaan van verschillende kankerverwekkende radicalen te zijn , meer en meer deskundigen adviseren deze vrucht als een mogelijk onderdeel van een gezonde voeding . Vanwege flavenoids , zijn veel mensen consumeren granaatappel , omdat het wordt verondersteld te helpen hun goede gezondheid .
3 . Het kan helpen de risico’s voor ziekten zoals atherosclerose , artrose en diabetes te verminderen . Vanwege de eigenschappen van granaatappel , zijn omstandigheden die bekend zijn bij de verdikking en verharding van de arteriële wanden en schade kraakbeen en gewrichten hoopte worden geholpen door deze vrucht . Studies zijn nodig natuurlijk om testresultaten te krijgen . Geen uitspraken worden gedaan over wat de granaatappel kan wel of niet helpen .
4 . Het is een rijke bron van diverse vitaminen . Granaatappel is een goede , natuurlijke bron van vitaminen A , C en E en foliumzuur .
5 . Het gerucht gaat helpen de mogelijkheid van het hebben van premature baby’s te verminderen . Granaatappelsap en extract wordt gedacht door sommige mensen om te helpen aanstaande moeders te voorkomen dat een laag geboortegewicht baby’s.
6 . Sommige gebruikers beweren dat het gunstig is voor het verlichten van kleine ziektes zoals griep.
7 . Andere gebruikers zijn van mening dat het ontwikkelen de ziekte van Alzheimer bij oudere mensen verminderd door granaatappel.
8 . Het wordt in sommige landen gelooft dat het zou kunnen helpen bij het bereiken en handhaven van een gave huid met jeugdige gloed , en het wordt verondersteld om de huid te helpen kalmeren.
9 . De anti-oxidanten worden verondersteld het immuunsysteem te ondersteunen .
10 . Het kan helpen een gezonde doorbloeding, vanwege zijn ijzeren eigenschappen, te bevorderen. Granaatappel steunt het bloed door ijzer , dus kan het helpen bloedarmoede te voorkomen.
11 . Naast het hebben van veel anti – oxidanten , heeft granaatappel ook een aantal anti – virale eigenschappen .
12 . Granaatappelsap en extract helpt sommige vrouwen bij het overwinnen van het gevoel van algehele malaise tijdens de menopauze .
*****************
Granaatappel wordt voornamelijk geteeld in India , Iran , Azerbeidzjan , Armenië , droge delen van Zuidoost-Azië , tropisch Afrika en Oost-Indië , langs de delen van Arizona en Californië en het schiereiland van Maleisië . Toch is het de inheemse vruchten van Afghanistan , Iran , Noord-India en Pakistan . Granaatappel heeft een hoge voedingswaarde en tal van voordelen voor de gezondheid .
Hieronder de voedingswaarden aanwezig in 100 gram granaatappel :
Fat – 0,3 gm
Voedingsvezels – 0,6 gm
Suikers – 16.57 gm
Koolhydraten – 17.17 gm
Vitamine B3 ( niacine ) – 0,3 mg
Vitamine B2 ( riboflavine ) – 0.063 mg
Vitamine B1 ( thiamine ) – 0,03 mg
Eiwit – 0.95 gm
Iron – 0,3 mg
Calcium – 3 mg
Vitamine C – 6,1 mg
Vitamine B9 ( foliumzuur ) – 6 mg
Vitamine B6 – 0.105 mg
Vitamine B5 ( Pantotheenzuur ) – 0.596 mg
Energie – 70 kcal of 290 kJ
Zink – 0,12 mg
Kalium – 259 mg
Fosfor – 8 mg
Magnesium – 3 mg