Boerenkool pesto

Boerenkool pesto recept

By in recepten on mei 24, 2013

Dit boerenkool pesto recept is een koud kunstje om te maken en een voedzame topping voor een verscheidenheid aan maaltijden.

ingrediënten
5 kopjes dino boerenkool bladeren, verpakt
2 kopjes basilicumblaadjes, los verpakt
5 teentjes knoflook
1/2 kopje walnoten
1/4 kopje olijfolie
1/4 theelepel zout, naar smaak
1/2 kopje parmezaanse kaas

Was en dep de boerenkool en verse basilicum droog.
Verwijder de boerenkool stengels, geef de boerenkool verlaat een ruwe hakken en voeg ze toe aan een keukenmachine, samen met de basilicum, knoflook, walnoten en Parmezaanse kaas.
Puls 5 of 6 keer om alles gehakt.
Draai de keukenmachine aan en voeg langzaam de olie terwijl de processor verwerkt.
Als je ¼ kopje olie toegevoegd, zal je eindigen met dikke, smeerbare pesto. U kunt hier stoppen of als u wenst een dunnere consistentie in het gebruik van de pesto als pastasaus, blijven toevoegen olie (ongeveer een extra ¼ kopje) totdat de pesto de consistentie die u wilt bereiken.
Onmiddellijk gebruiken of de koelkast gedurende maximaal 1 week (je kunt ook de saus in bulk en invriezen voor later).
aantekeningen
Als u de pesto als pastasaus, gebruiken ongeveer ½ kopje olie of meer om de saus te krijgen tot de gewenste consistentie. Ik gebruikte alleen ¼ kopje olie te krijgen een dikke, smeerbare pesto voor broodjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *




Farmaline.nl A. Vogel